Cukier waniliowy
CUKIER WANILIOWY
Skł;
300 g cukru bialego
Laska wanilii
Laskę wanilii nacinamy wzdłuż i wyskrobujemy z niej całe dobro, które się w środku znajduje i wrzucamy do cukru🙂
Skł;
300 g cukru bialego
Laska wanilii
Laskę wanilii nacinamy wzdłuż i wyskrobujemy z niej całe dobro, które się w środku znajduje i wrzucamy do cukru🙂
Tą część, która nam zostaje kroimy na 2,3 części i również wrzucamy do cukru.
Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Cukier waniliowy przechowujemy w szczelnie zamykanym szklanym słoiczku.
Jeśli cukru zacznie już nam ubywać a wanilia nadal zachowa swój aromat, możemy cukru dorobić, czyli dosypać jeszcze bialego. Laska wanilii bardzo długo zachowuje swój aromat w szczelnie zamkniętym słoiczku.
Komentarze
Prześlij komentarz