Udka z porem i pomidorem




Skł;
Ok 3 cm pora
2 większe pomidory
2 łyżeczki przyprawy do złocistego kurczaka
3 łyżeczki oregano
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
2 łyżki majonezu
1, 5 kg udek
Sól
Pieprz ziołowy

Udka umyć i osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. Przygotować marynatę. Majonez wymieszać z przyprawą do kurczaka, oregano, papryką. Pora pokroić w talarki, a pomidory w kostkę.  Udka wymieszać z warzywami i marynatą. Włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Udka najlepiej przygotować wcześniej i włożyć na noc lub chociaż na 2 godz. Do lodówki żeby przeszło przyprawami. Piec do miękkości w 180°c.

Komentarze

Popularne posty