Gulasz z indyka




Skł;
500g mięsa z indyka na gulasz
4 małe cebulki
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
2 małe pomidory
1 łyżka mąki
Kilki listków rozmarynu
1 łyżeczka majeranku
1/2 szkl wody
Sól
Pieprz
Tłuszcz do smażenia

Cebulkę, kroimy w piórka. Papryki, kroimy w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i podsmażamy, aż się zrumieni. Następnie dodajemy do cebuli papryki i pomidory, doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem i majerankiem. Na drugiej patelni smażymy mięso doprawione solą i pieprzem. Jak mięso sie zrumieni to oprószamy je mąką. Następnie mięso dodajemy do warzyw, podlewamy wodą i dusimy wszystko pod przykryciem do miękkości. Podawać z ziemniakami, ryżem albo kaszą. SMACZNEGO! 

Komentarze

Popularne posty