Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym
Skł:
Ok 450g ryby np. Polędwice z mintaja
330ml śmietany 18%
2 łyżki mąki
6 łyżek wody
Pęczek koperku
Sól
Biały pieprz
Polędwicę przypraw solą i pieprzem i ułóż w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
Przygotuj sos. Śmietanę wymieszaj z wodą i mąką, żeby nie było grudek. Następnie dodaj posiekany koperek i dopraw solą i pieprzem.
Tak przygotowanym sosem zalej rybę.
Piec pod przykryciem ok 40 min.
Propozycja podania: z ziemniakami i szpinakiem (smażonym z czosnkiem) lub surówką z kiszonej kapusty przepis w linku:
https://www.gotujzangela.pl/2020/04/surówkazkiszonejkapusty.html
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz