Jajka faszerowane tuńczykiem
Czas zacząć myśleć o menu na wielkanocny stół. 🥚🥚🥚🐰
U mnie na pewno nie zabraknie faszerowanych jajek ale czym...? Tego jeszcze nie wiem, ale te z tuńczykiem na pewno biorę pod uwagę😊Skł:
6 jajek
170g tuńczyka w puszce w oleju
Pęczek szczypiorku
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
Sól
Świeżo zmielony pieprz
Jajka ugotuj na twardo i ostudź. Każde jajko przekrój wzdłuż na pół i wyjmij żółtka. Żółtka rozetrzyj widelcem z majonezem i musztardą. Szczypiorek drobno posiekaj i dodaj do żółtek (zostaw trochę do posypania jajek z wierzchu). Dopraw solą i pieprzem. Każdą połówkę jajka nadziej farszem i układaj na półmisku. Całość posyp resztą szczypiorku.
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz