Jajka faszerowane tuńczykiem

 


Czas zacząć myśleć o menu na wielkanocny stół. 🥚🥚🥚🐰
 U mnie na pewno nie zabraknie faszerowanych jajek ale czym...? Tego jeszcze nie wiem, ale te z tuńczykiem na pewno biorę pod uwagę😊


Skł:

6 jajek

170g tuńczyka w puszce w oleju

Pęczek szczypiorku

1 łyżka majonezu

1 łyżeczka musztardy sarepskiej

Sól

Świeżo zmielony pieprz


Jajka ugotuj na twardo i ostudź. Każde jajko przekrój wzdłuż na pół i wyjmij żółtka. Żółtka rozetrzyj widelcem z majonezem i musztardą. Szczypiorek drobno posiekaj i dodaj do żółtek (zostaw trochę do posypania jajek z wierzchu). Dopraw solą i pieprzem. Każdą połówkę jajka nadziej farszem i układaj na półmisku. Całość posyp resztą szczypiorku.

SMACZNEGO! 

Komentarze

Popularne posty