Muffiny jajeczne z szynką i pomidorem

 


Przepyszne, kolorowe i szybkie do zrobienia śniadanie lub kolacja. Wytrawna wersja muffinek przypadnie do gustu nawet maluchom;-)

Porcja na ok 9 muffinek

Skł:
3 jajka
80g szynki wędzonej
1 pomidor
Szczypiorek

Szynkę pokrój w drobną kosteczkę.
Z pomidora wyjmij gniazda nasienne (można je wrzucić do pomidorowej)  i pokrój w kostkę tylko te twarde części.
Szczypiorek posiekaj.
Jajka roztrzep widelcem i wymieszaj z szynką, pomidorem i szczypiorkiem.
Przygotuj blaszkę do muffinek i wyłóż silikonowymi foremkami lekko wysmarowanymi tłuszczem.
Wlej do foremek masę jajeczną i piecz w 180°c ok 20 min.

Smacznego!

Komentarze

Popularne posty