Muffiny jajeczne z szynką i pomidorem
Przepyszne, kolorowe i szybkie do zrobienia śniadanie lub kolacja. Wytrawna wersja muffinek przypadnie do gustu nawet maluchom;-)
Porcja na ok 9 muffinek
Skł:
3 jajka
80g szynki wędzonej
1 pomidor
Szczypiorek
Szynkę pokrój w drobną kosteczkę.
Z pomidora wyjmij gniazda nasienne (można je wrzucić do pomidorowej) i pokrój w kostkę tylko te twarde części.
Szczypiorek posiekaj.
Jajka roztrzep widelcem i wymieszaj z szynką, pomidorem i szczypiorkiem.
Przygotuj blaszkę do muffinek i wyłóż silikonowymi foremkami lekko wysmarowanymi tłuszczem.
Wlej do foremek masę jajeczną i piecz w 180°c ok 20 min.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz