Masło z czosnkiem niedźwiedzim i koperkiem
Masełko czosnkowo-koperkowe idealne na grilla, ale nie tylko. Ja często takie masełko robię również do tostów, lub do kanapek. Świetnie pasuje też do mięs i ryb np. plasterki masełka położyć na kawałku usmażonej ryby, lub zrazach... masełko się rozpłynie i będzie pyszne.
Skł:
200g masła ( wcześniej wyjętego z lodówki, aby było miękkie)
2 łyżki posiekanego kopereku (u mnie świeży)
2 łyżki czosnku niedźwiedziego ciętego suszonego lub świeżego
Sól
Pieprz
Do masła dodaj czosnek, koperek i dopraw solą i pieprzem. Wszystkie składniki połącz ze sobą dokładnie widelcem. Masełko przełóż do miseczki lub pojemnika i gotowe:-)
Polecam kromki chleba smarować masełkiem i zapiekać na grillu;-)
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz