Makaron ryżowy z brokułem, marchewką i kurczakiem
Skł:
100g makaronu ryżowego typu noodle
250g piersi z kurczaka
1 cebula
100g marchewki
100g brokuła
1 łyżka oleju sezamowego
1 łyżeczka przyprawy do potraw chińskich
3 łyżki sosu sojowego
Olej kokosowy do smażenia
Świeża natka pietruszki
Kurczaka pokrój w paseczki, dodaj przyprawę do potraw chińskich i sos sojowy i wstaw pod przykryciem do lodówki na ok 2h.
Makaron ugotuj wdł. instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie.
Cebulę, pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oleju kokosowym. Następnie dodaj zamarynowanego kurczaka i smaż, aż się zrumieni.
Marchewkę pokrój w paseczki, a brokuła podziel na drobne różyczki. Ugotuj warzywa na parze do miękkości lekko je soląc. Po ugotowaniu polej warzywa olejem sezamowym.
Do usmażonego kurczaka i cebuli dodaj ugotowany makaron i warzywa ugotowane parze. Smaż wszystko razem ok 5 min.
Podawaj z posiekaną, świeżą natką pietruszki.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz