Rukola z brzoskwinią, papryką i serem pleśniowym
Skł:
100g rukoli
Ok 150g brzoskwini (Póki co mamy sezon na świeże, ale zawsze można dodać brzoskwinie z syropu)
70g sera pleśniowego z zielonym pieprzem
1/2 papryki czerwonej
Sos:
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
Sól
Świeżo mielony pieprz
Rukolę umyj i osusz.
Brzoskwinię obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Czerwoną paprykę, również pokrój w kostkę.
Ser pleśniowy pokrój na półplasterki.
Przygotuj sos mieszając ze sobą oliwę, sok z cytryny, miód, sól i pieprz.
W naczyniu układaj kolejno:
-rukolę
-brzoskwinię
-paprykę
-ser pleśniowy
-sos
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz