Rukola z brzoskwinią, papryką i serem pleśniowym

 


Skł:

100g rukoli

Ok 150g brzoskwini (Póki co mamy sezon na świeże, ale zawsze można dodać brzoskwinie z  syropu)

70g sera pleśniowego z zielonym pieprzem

1/2 papryki czerwonej


Sos:

3 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżeczka miodu

Sól

Świeżo mielony pieprz


Rukolę umyj i osusz.

Brzoskwinię obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Czerwoną paprykę, również pokrój w kostkę.

Ser pleśniowy pokrój na półplasterki.

Przygotuj sos mieszając ze sobą oliwę, sok z cytryny, miód, sól i pieprz.

W naczyniu układaj kolejno:

-rukolę

-brzoskwinię

-paprykę

-ser pleśniowy

-sos


Smacznego!

Komentarze

Popularne posty