Sałata z chorizo, pomidorkami, oliwkami, suszonymi pomidorami i serem pleśniowym
Składniki:
160 g mix sałat z rukolą
70 g kiełbasy chorizo
100 g pomidorków koktajlowych
60 g czarnych oliwek
50 g suszonych pomidorów w oleju
50 g sera pleśniowego kremowego
Sos:
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki miodu
1 łyżeczka musztardy
Sałaty ułóż na półmisku, lub dużym talerzu.
Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Chorizo pokrój w plasty i przesmaż na patelni na rumiano, następnie odstaw do wystudzenia. Oliwki odsącz na sicie z zalewy. Pomidory suszone również odsącz i pokrój w paseczki. Ser pleśniowy pokrój w plastry.
Przygotuj sos. Wymieszaj ze sobą dokładnie sok z cytryny, oliwę, miód i musztardę.
Układamy wszystko na sałacie w kolejności:
Sałata
Pomidorki koktajlowe
Oliwki
Suszone pomidory
Ser pleśniowy
Chorizo
Na koniec polej sosem.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz