Sałata z chorizo, pomidorkami, oliwkami, suszonymi pomidorami i serem pleśniowym

 


Składniki:

160 g mix sałat z rukolą

70 g kiełbasy chorizo

100 g pomidorków koktajlowych

60 g czarnych oliwek

50 g suszonych pomidorów w oleju

50 g sera pleśniowego kremowego


Sos:

2 łyżki soku z cytryny

2 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżki miodu

1 łyżeczka musztardy


Sałaty ułóż na półmisku, lub dużym talerzu.

Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Chorizo pokrój w plasty i przesmaż na patelni na rumiano, następnie odstaw do wystudzenia. Oliwki odsącz na sicie z zalewy. Pomidory suszone również odsącz i pokrój w paseczki. Ser pleśniowy pokrój w plastry.

Przygotuj sos. Wymieszaj ze sobą dokładnie sok z cytryny, oliwę, miód i musztardę.

Układamy wszystko na sałacie w kolejności:

Sałata

Pomidorki koktajlowe

Oliwki

Suszone pomidory

Ser pleśniowy

Chorizo

Na koniec polej sosem.


Smacznego!

Komentarze

Popularne posty