Udka z porem

 


Składniki:

1 kg mięsa z udek

250 ml sosu tatarskiego  w słoiku

10 cm białej części pora

200 g sera żółtego

Sól

Pieprz

Słodka czerwona papryka w proszku

Przyprawa gyros


Mięso osusz ręcznikiem papierowym i natrzyj solą, pieprzem, papryką i przyprawą gyros. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 180°c. Piecz 10min. W między czasie przygotuj sos. Por pokrój w talarki i wymieszaj z sosem tatarskim. Po 10 min wyjmij mięso z piekarnika i nałóż sos tatarski, piecz dalej ok 20 min. Następnie zetrzyj na tarce ser żółty. Po 20-30 min ponownie wyjmij mięso i posyp żółtym serem. Piecz dalej do momentu rozpuszczenia i zrumienienia się sera.

SMACZNEGO!

Komentarze

Popularne posty