Udka z porem
Składniki:
1 kg mięsa z udek
250 ml sosu tatarskiego w słoiku
10 cm białej części pora
200 g sera żółtego
Sól
Pieprz
Słodka czerwona papryka w proszku
Przyprawa gyros
Mięso osusz ręcznikiem papierowym i natrzyj solą, pieprzem, papryką i przyprawą gyros. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 180°c. Piecz 10min. W między czasie przygotuj sos. Por pokrój w talarki i wymieszaj z sosem tatarskim. Po 10 min wyjmij mięso z piekarnika i nałóż sos tatarski, piecz dalej ok 20 min. Następnie zetrzyj na tarce ser żółty. Po 20-30 min ponownie wyjmij mięso i posyp żółtym serem. Piecz dalej do momentu rozpuszczenia i zrumienienia się sera.
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz