Jajka na sałacie
Taka kolacja to mi się kojarzy z wiosną/latem. Wtedy wszystkie te warzywa mam dostępne pod ręką, w swoim warzywniku. Różne sałaty, pomidory, rzodkiewki, szczypiorek...Pycha!
Składniki:
3 garści ulubionej sałaty ( można pomieszać)
Pęczek rzodkiewki
2 pomidory
1/2 zielonego długiego ogórka
Pęczek szczypiorku
4 jajka
200 g mozzarelli lub fety
200 ml jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
Sól
Pieprz
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój na ćwiartki. Listki sałaty porwij na mniejsze części. Rzodkiewki pokrój na ćwiartki. Pomidory pokrój na ósemki. Ogórek zielony pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj. Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sos dopraw solą i pieprzem. Poukładaj warzywa w naczyniu, w następującej kolejności:
Sałata
Pomidory
Ogórek
Rzodkiewki
Ser mozzarella
Jajka
Sos
Szczypiorek
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz