Arbuz z fetą, czarnymi oliwkami, czerwoną cebulą i miętą
Prosta, a jaka pyszna sałatka na lato. Idealna na gorące dni. Właśnie dla tego nie mogę się nigdy doczekać sezonu arbuzowego.
Składniki:
400 g arbuza
100 g czarnych oliwek
150 g sera feta
1 średnia czerwona cebula
1 łyżka miodu
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
Kilka listków świeżej mięty
Arbuz pokrój w większą kostkę ( pestki wyjmij wdł uznania, ja zostawiam). Oliwki odsącz z zalewy. Cebulę pokrój w piórka. Fetę pokrój w kostkę. Oliwę, sok z cytryny i miód wymieszaj.
Arbuz, fetę, cebulę i oliwki delikatnie wymieszaj ze sobą. Posyp miętą i polej sosem.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz