Skrzydełka w sosie remoulade

 


Remoulade to duński sos na bazie majonezu, jest dosyć kaloryczny, ale przepyszny. Tak się składa, że miałam go w zapasie, wiec postanowiłam zamarynować w nim skrzydełka i wyszły obłędne...


Składniki:

1 kg skrzydełek

1 cebula

1 duża łyżka sosu remoulade

1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku

1/2 łyżeczki curry

1 łyżeczka z czubkiem musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy

Sól

Pieprz


Umyte i oszuszone skrzydełka natrzyj solą i pieprzem. Remoulade wymieszaj z musztardą, papryką i curry, dodaj do skrzydełek. Cebulę pokrój w talarki i dodaj do mięsa. Tak przygotowane skrzydełka zawiń w folię i włóż do lodówki na co najmniej 2h. Następnie piecz ok 50 min pod przykryciem, a po tym czasie zdejmij pokrywkę i piecz dalej, żeby mięso się zarumieniło. Smacznego!

Komentarze

Popularne posty