Skrzydełka w sosie remoulade
Remoulade to duński sos na bazie majonezu, jest dosyć kaloryczny, ale przepyszny. Tak się składa, że miałam go w zapasie, wiec postanowiłam zamarynować w nim skrzydełka i wyszły obłędne...
Składniki:
1 kg skrzydełek
1 cebula
1 duża łyżka sosu remoulade
1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
1/2 łyżeczki curry
1 łyżeczka z czubkiem musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy
Sól
Pieprz
Umyte i oszuszone skrzydełka natrzyj solą i pieprzem. Remoulade wymieszaj z musztardą, papryką i curry, dodaj do skrzydełek. Cebulę pokrój w talarki i dodaj do mięsa. Tak przygotowane skrzydełka zawiń w folię i włóż do lodówki na co najmniej 2h. Następnie piecz ok 50 min pod przykryciem, a po tym czasie zdejmij pokrywkę i piecz dalej, żeby mięso się zarumieniło. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz