Tosty z kremem orzechowym, bananem i syropem klonowym
Tosty z chlebkiem wieloziarnistym na słodko. Można je również przygotować na chlebie tostowym. Krem orzechowy najlepiej wybierać taki z jak najlepszym składem, czyli dużą ilością orzechów, a nie dodatków. Syrop klonowy można zastąpić miodem lub innym syropem
np. z agawy. Tosty są pyszne bardzo orzechowe i słodkie.
Składniki:
2 kromki chleba ( u mnie wieloziarnisty)
Ok 1/3 banana
Krem orzechowy (u mnie o smaku waniliowym)
Syrop klonowy lub miód
Chleb upiecz w tosterze lub opiekaczu na chrupiącą. Lekko ostudź najlepiej na kratce od piekarnika, żeby nie zwilgotniał od spodu. Obie kromki posmaruj kremem orzechowym. Na wierzch poukładaj banana pokrojonego w plastry i polej syropem klonowym, lub miodem.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz