Smażona sałata rzymska, mini pomidorki koktajlowe z sosem jogurtowym z rzodkiewką i avocado
Niebo w gębie.... sałata rzymska mini idealnie nadaje się do smażenia, ponieważ po krótkiej obróce termicznej nadal częściowo zachowuje swoją chrupkość. Jeżeli lubicie sałaty i ciepłe posiłki to polecam z całego serca. Idealnie komponuje się z jogurtowym sosem, z dodatkiem rzodkiewki i avocado.
Składniki:
1 mini sałata rzymska
5 pomidorków koktajlowych
3 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 avocado
3 rzodkiewki
Sól
Świeżo zmielony pieprz
Sałatę przekrój wzdłuż na pół. Przesmaż na łyżce oleju ok 1-2 min z każdej strony, aż się pięknie zrumieni. Gdy sałata będzie gotowa zdejmij z patelni i ułóż na półmisku lub talerzu. Następnie na rozgrzanej patelni przesmaż ok 3 min pomidorki koktajlowe, pomidorki mają być rumiane ale nie rozpaść się. Usmażone pomidorki wyłóż na sałatę.
Przygotuj sos. W bardzo drobną kostęczkę pokrój rzodkiewki i avokado. Połącz z jogurtem naturalnym oraz dopraw solą i pieprzem.
Usmażone sałaty z pomidorkami podawaj z sosem jogurtowym. Całość dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz