Papryka faszerowana serem feta


 


Papryczki nadziewane serem feta ze świeżymi ziołami to idealna zakąska. Można użyć swoich ulubionych ziół, ja akurat miałam koperek, natkę pietruszki i szczypiorek. A sezon grilowy już tuż tuż... więc polecam takie faszerowane papryki właśnie jako dodatek do dań z grila.


Składniki:

2 małe papryki (ja miałam większe, więc wyszły mi 3 połówki)

1 kostka 270g sera feta

Po pół pęczka szczypiorku, koperku i natki pietruszki


Papryki przekrój wzdłuż i wydrąż gniazda nasienne. Szypułek pozostał dla ozdoby.

Zioła posiekaj i utrzyj je w moździerzu. Przełóż do sera feta i połącz wszystko razem dokładnie widelcem na gładką masę.

Przygotowaną masę serową poprzekładaj do przygotowanych papryczek.

Nadziane papryki przełóż do posmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego i zapiekaj w temperaturze 180°c ok 20-30 min 


Smacznego!




Komentarze

Popularne posty