Papryka faszerowana serem feta
Papryczki nadziewane serem feta ze świeżymi ziołami to idealna zakąska. Można użyć swoich ulubionych ziół, ja akurat miałam koperek, natkę pietruszki i szczypiorek. A sezon grilowy już tuż tuż... więc polecam takie faszerowane papryki właśnie jako dodatek do dań z grila.
Składniki:
2 małe papryki (ja miałam większe, więc wyszły mi 3 połówki)
1 kostka 270g sera feta
Po pół pęczka szczypiorku, koperku i natki pietruszki
Papryki przekrój wzdłuż i wydrąż gniazda nasienne. Szypułek pozostał dla ozdoby.
Zioła posiekaj i utrzyj je w moździerzu. Przełóż do sera feta i połącz wszystko razem dokładnie widelcem na gładką masę.
Przygotowaną masę serową poprzekładaj do przygotowanych papryczek.
Nadziane papryki przełóż do posmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego i zapiekaj w temperaturze 180°c ok 20-30 min
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz