Chleb zapiekany z pomidorami
Do zrobienia tak pysznego i prostego dania zainspirowała mnie Ania Starmach. Świetna kucharka i blogerka kulinarna. Mistrzyni prostych dań, która właśnie na facebooku pokazała jak można wykorzystać nadmiar niezjedzonego chlebka.
Skł;
2 pajdy chleba (u mnie własnej roboty, tu przepis http://www.gotujzangela.pl/2020/05/chleb-ze-sonecznikiem.html
2 pomidory
1 łyżeczka ziół prowansalskich
4 plastry żółtego startego sera lub 1/2 kostki sera feta
Oliwa z oliwek
Pajdy chleba i pomidory pokroić w dużą kostkę i wymieszać ze sobą. Wsypać do naczynia żaroodpornego. Posypać ziołami i startym żółtym serem lub pokrojonym w drobną kostkę serem feta. Skropić całość oliwą z oliwek i zapiec w 180°c, aż chlebek się zrumieni.
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz