Sernik z mlekiem w proszku

 


Sernik z mlekiem w proszku jest wilgotny, puszysty i delikatny. Polecam na każdą okazję. 

Porcja: 25x36cm


Skł:

Herbatniki do wyłożenia blachy

1 kg sera z wiaderka

6 jaj

2 budynie waniliowe po 40g bez cukru

1 szkl cukru

1 łyżka cukru waniliowego

3/4 szkl oleju

1/5 szkl mleka w proszku

1/5 szkl zimnego mleka

Szczypta soli


Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę ze szczyptą soli na koniec dodając stopniowo cukier. 

Twaróg wymieszaj mikserem z żółtkami, budyniami, cukrem waniliowym. Pod koniec wlewaj powoli olej, a na koniec dodaj mleko w proszku i dobrze wszystko wymieszaj. 

Do piany z białek dodawaj na przemian trochę masy serowej i zimne mleko. Gdy składniki się ze sobą dobrze połączą to wylewamy mase na ułożone herbatniki. 

Piec ok 1h w 180°c. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić do wystygnięcia. 


SMACZNEGO! 


Komentarze

Popularne posty