Sernik z mlekiem w proszku
Porcja: 25x36cm
Herbatniki do wyłożenia blachy
1 kg sera z wiaderka
6 jaj
2 budynie waniliowe po 40g bez cukru
1 szkl cukru
1 łyżka cukru waniliowego
3/4 szkl oleju
1/5 szkl mleka w proszku
1/5 szkl zimnego mleka
Szczypta soli
Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę ze szczyptą soli na koniec dodając stopniowo cukier.
Twaróg wymieszaj mikserem z żółtkami, budyniami, cukrem waniliowym. Pod koniec wlewaj powoli olej, a na koniec dodaj mleko w proszku i dobrze wszystko wymieszaj.
Do piany z białek dodawaj na przemian trochę masy serowej i zimne mleko. Gdy składniki się ze sobą dobrze połączą to wylewamy mase na ułożone herbatniki.
Piec ok 1h w 180°c. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić do wystygnięcia.
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz