Śledzie po hawajsku

 



Skł:

600g płatów śledziowych solonych

6 plastrów ananasa z puszki

130g (mała puszka) kukurydzy

150g jogurtu naturalnego

3 łyżki majonezu

1 płaska łyżeczka curry

1 cebula

Pieprz

Sól (opcjonalnie) 

Śledzie namocz w zimnej wodzie ok 2h. Po tym czasie odsącz z wody i pokrój w paseczki ok 1 cm szerokości. 

Cebulę pokrój w kosteczkę i przelej na sitku gorącą wodą (ok 750ml),tak by sparzyć cebulkę. 

Ananasa pokrój w kostkę. 

Kukurydzę odsącz z zalewy. 

Jogurt połącz z majonezem. Powstały sos dopraw pieprzem i curry.

Wszystko ze sobą połącz czyli śledzie, cebulę, ananasa, kukurydzę i sos. Jeśli śledzie są mało słone dopraw ewentualnie solą. Odstaw śledzie do lodówki na co najmniej kilka godz, żeby smaki się przegryzły. 


SMACZNEGO! 

Komentarze

Popularne posty