Gyros z ryżem
Skł:
100g suchego ryżu
250g piersi z kurczaka
1/2 średniej papryki czerwonej
2-3 średnie ogórki konserwowe
1 średnia cebula
Przyprawa do gyrosa
Sos:
2 łyżki majonezu
2 łyżki ketchupu
Ryż ugotuj wdł. przepisu na opakowaniu, odsącz i wystudź.
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i przesmaż na oleju przyprawiając przyprawą do gyrosa. Usmażone mięso przełóż do innego naczynia do ostudzenia, a na tej same patelni przesmaż na złoto cebulkę pokrojoną w drobną kostkę.
Ogórki konserwowe pokrój w drobną kostkę, a paprykę w kostkę.
Przygotuj sos, mieszając ze sobą ketchup z majonezem.
Ryż, przesmażony kurczak, cebulkę, paprykę,ogórki i sos wymieszaj ze sobą.
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz