Gyros z ryżem

 


Skł:

100g suchego ryżu

250g piersi z kurczaka

1/2 średniej papryki czerwonej

2-3 średnie ogórki konserwowe

1 średnia cebula

Przyprawa do gyrosa

Sos:

2 łyżki majonezu

2 łyżki ketchupu


Ryż ugotuj wdł. przepisu na opakowaniu, odsącz i wystudź. 

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i  przesmaż na oleju przyprawiając przyprawą do gyrosa. Usmażone mięso przełóż do innego  naczynia do ostudzenia, a na tej same patelni przesmaż na złoto cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. 

Ogórki konserwowe pokrój w drobną kostkę, a paprykę  w kostkę. 

Przygotuj sos, mieszając ze sobą ketchup z majonezem.

Ryż, przesmażony kurczak, cebulkę, paprykę,ogórki i sos wymieszaj ze sobą.


SMACZNEGO!

Komentarze

Popularne posty