Wiosenna warstwowa
Skł:
1 brokuł
3 jajka
1 mały zielony ogórek wężowy
100g rzodkiewki
2 pomidory
120g sera fety
Pęczek szczypiorku
Sos:
100g jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
2 ząbki czosnku
Sól
Pieprz
Brokuł podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie, lub na parze.
Jajka ugotuj na twardo i pokrój na ćwiartki.
Ogórek i pomidory pokrój w kostkę, a rzodkiewki w plasterki.
Szczypiorek posiekaj.
Przygotuj sos dokładnie mieszając ze sobą jogurt z majonezem, dodaj również obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Sos dopraw solą i pieprzem.
W salaterce układaj warzywa warstwowo:
Brokuł
Jajka
Pomidor
Ogórek
Rzodkiewka
Ser feta
Sos
Szczypiorek
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz