Wiosenna warstwowa

 


Skł:

1 brokuł 

3 jajka 

1 mały zielony ogórek wężowy

100g rzodkiewki 

2 pomidory

120g sera fety

Pęczek szczypiorku


Sos:

100g jogurtu naturalnego

1 łyżka majonezu

2 ząbki czosnku 

Sól

Pieprz


Brokuł podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie, lub na parze.

Jajka ugotuj na twardo i pokrój na ćwiartki.

Ogórek i pomidory pokrój w kostkę, a rzodkiewki w plasterki.

Szczypiorek posiekaj.

Przygotuj sos dokładnie mieszając ze sobą jogurt z majonezem, dodaj również obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Sos dopraw solą i pieprzem.

W salaterce układaj warzywa warstwowo:

Brokuł

Jajka

Pomidor

Ogórek

Rzodkiewka 

Ser feta

Sos

Szczypiorek


SMACZNEGO!

Komentarze

Popularne posty