Szpinak z kaszą bulgur, fasolką szparagową, pomidorkami i fetą

 


Składniki:

3 garści szpinaku

100 g fasolki szparagowej żółtej

100 g kaszy bulgur

150 g pomidorków koktajlowych

50 g sera feta


Sos:

2 łyżki soku z cytryny

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka miodu

1 łyżeczka musztardy


Fasolkę szparagową ugotuj w lekko osolonej wodzie. Kaszę bulgur ugotuj wdł. instrukcji na opakowaniu. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Ser feta pokrój w kostkę. Dokładnie połącz i wymieszaj ze sobą składniki na sos. W naczyniu układaj kolejno:

Szpinak

Kaszę bulgur

Fasolka szparagowa

Pomidorki koktajlowe

Ser feta

Sos


SMACZNEGO!



Komentarze

Popularne posty