Szpinak z kaszą bulgur, fasolką szparagową, pomidorkami i fetą
Składniki:
3 garści szpinaku
100 g fasolki szparagowej żółtej
100 g kaszy bulgur
150 g pomidorków koktajlowych
50 g sera feta
Sos:
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musztardy
Fasolkę szparagową ugotuj w lekko osolonej wodzie. Kaszę bulgur ugotuj wdł. instrukcji na opakowaniu. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Ser feta pokrój w kostkę. Dokładnie połącz i wymieszaj ze sobą składniki na sos. W naczyniu układaj kolejno:
Szpinak
Kaszę bulgur
Fasolka szparagowa
Pomidorki koktajlowe
Ser feta
Sos
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz