Sos mięsno-pomidorowy z fasolką szpargową
Składniki:
500g mięsa wieprzowego mielonego
700 ml passaty pomidorowej
400g fasolki szparagowej
1 cebula
2 ząbki czosnku
Sól
Pieprz
Oregano
Bazylia (najlepiej świeża)
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż, pod koniec dodając przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dodaj mięso mielone i smaż ok 10 min.
Fasolkę szparagową ugotuj w osobnym garnku, do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę odcedź i dodaj do mięsa.
Zalej mięso z fasolką passatą pomidorową, dopraw solą, pieprzem, oregano, bazylią i duś ok 20 min. Podawaj z ziemniakami, lub makaronem np.świderki.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz