Sos mięsno-pomidorowy z fasolką szpargową

 


Składniki:

500g mięsa wieprzowego mielonego

700 ml passaty pomidorowej

400g fasolki szparagowej

1 cebula

2 ząbki czosnku

Sól

Pieprz

Oregano

Bazylia (najlepiej świeża)


Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż, pod koniec dodając przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dodaj mięso mielone i smaż ok 10 min.

Fasolkę szparagową ugotuj w osobnym garnku, do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę odcedź i dodaj do mięsa.

Zalej mięso z fasolką passatą pomidorową, dopraw solą, pieprzem, oregano, bazylią i duś ok 20 min. Podawaj z ziemniakami, lub makaronem np.świderki.


Smacznego!

Komentarze

Popularne posty