Mus czekoladowy z avocado
Mega pyszny i zdrowy deser. Mus czekoladowy z avokado, aromatyzowany sokiem z pomarańczy, i podany ze świeżymi owocami. Jego konsystencja jest niebiańsko delikatna i przede wszystkim czekoladowa.
Składniki:
2 szt avocado (tj ok 180g)
2 płaskie łyżki kakao
2 łyżki syropu z agawy ( lub syropu klonowego, bądz miodu)
2 łyżki soku z pomarańczy
2 łyżki mleka sojowego
Szczypta soli
Avocado musi być bardzo miękkie, aby powstał gładki mus po zblendowaniu. Do avocado dodaj kakao, syrop z agawy, sok z pomarańczy, mleko i sól.
Wszystko razem zblenduj na gładki mus i przełóż do przygotowanych pucharków. Dodaj świeże owoce, ja użyłam pomarańcze, maliny i truskawki.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz